Diyet ve Psikoloji

Bugün ilginç bir yazı yazacağım. Yeni ve mükemmel bir doktorla tanıştım. Kendisi son zamanlarda tanıştığım en iyi psikiyatristlerden bir tanesi. Dünden önceki gün onunla randevum vardı. Gittim ve durumumun aciliyetinden bahsettim. Kafam asla susmuyordu. Sürekli bir şeyleri araştırmak, asla uyuyamamak hatta uyumayı artık istememek durumundaydım. Kafam o kadar hızlı çalışıyordu ki yatakta artık yalvarıyordum ne olursun sus da uyuyayım diye. Bu nedenle bir diyete başladık. Psikoloji ve diyet…

Kafanızın çok çalışması belki sizlere güzel gelebilir. Fakat sürekli telefondan ve bilgisayardan bir şeyleri araştırıyor aklıma gelen en küçük bir kelimenin anlamına ya da nedenlerine bakıyordum. Çıldırtmak üzereydi bu durum artık beni. Neyse ki doktorumla görüşmem muazzam geçti. Kendisine ayrıca her şeye sinirlendiğimi söyledim. Bu sinirlenme de beni yorma durumuna gelmişti.

Sonrasında anlattıklarım karşısında, beynimin sürekli çalışması, sinirimin en ufak şeye bozulması, uyumak dahi istememe durumuna gelmem durumlarına bakıldığında, mani döneminden çıkmadığımı öğrenmiş bulundum. Daha önceki mani dönemimde kafamın bu hızda çalıştığını hatırlamıyorum. Lakin bu çıldırtma derecesindeydi. Bu nedenle doktorum ağır bir mani dönemi yaşadığımı söyledi. İlaç düzenlemesi için önce kan verdim. Öğleden sonra tekrardan gittim ve folik asit seviyemin çok düşük olduğunu öğrendim. Bunun da psikolojideki önemi baya büyükmüş. Kan seviyem düşük çıktı onu dahiliye ile konuşacağım. Troid rahatsızlığım biraz normale dönmüş fakat. Bir diyete başlama kararı aldık. Psikoloji ile alakalı bir diyet vereceğini söyledi. Diyet ve psikolojiyi daha önce yan yana hiç duymadım o nedenle de dinlemeye karar verdim. Yoksa hastane beni biraz basmıştı.

İlaçlarımı arttırdık… maalesef ki.

Diyet listem

-Tahıl yoğunluklu besleneceğim.

-taze sebze meyve yiyeceğim.

-Balık tüketimim olacak haftada bir. Et ya da tavuk fazla tüketilmeyecek.

-3 litre su içmem gerekiyor.

-Kepekli makarna tüketilecek.

-Pirinç pilavı asla yenmeyecek.

-Şeker doğrudan vücuda alınmayacak.

-Haftanın her günü 30 dakika yürüyüş yapılacak.

Bu şekilde bir psikoloji diyeti listesi hazırladık. Daha önce yediklerimizin psikolojimizi etkileyeceğini düşünemezdim. Bu nedenle de şaşırdım fakat bana mantıklı geldi. Sağlıklı beslenmek ve acilen mani döneminden çıkmak istiyorum. Artık uyuyabiliyorum. İki tane aldığım beni uyutacak ilacım var ve etkisini ilk gün gösterdi. Sonrasında düzene gireceğimden eminim.

Sizlere şunu diyebilirim. Belki bu psikoloji ve diyet listesi çoğunuza iyi gelecektir. Bu nedenle sağlığınız için ve ruh sağlığınız için lütfen sağlıklı beslenin. Yani ben açıkçası bu durumları yaşamanızı asla istemiyorum.

Kendinize çok iyi bakın!

Sevgilerimle!

Bu görselle umarım sigarayı da bırakırsın diyorum kendime…

Bir de ben bu filmi izlerken baya etkileniştim.

Yazar: Burcunuzbenim

anlatıyorum

“Diyet ve Psikoloji” için 6 yorum

  1. Sence hangi koşullarda yaşamış olsan da yine bu rahatsızlık vuku bulur muydu ? Yoksa çevresel koşullar ve yaşananlar mı insanı psikolojik rahatsızlıklarla tanıştırıyor?

    1. Ben sokratesci değilim. Bence bize bir şeyler yüklendi öyle geldik. Ama bunları arttıran çevresel koşullar oldu. Acımasız dünya da acımasız insan yok diye inanınca hah işte tam bana benziyor insan

    1. Ben bir yaratıcı olduğuna inanıyorum lakin çok çok çok saçma geliyor şu an ki her inanış ben her şeyden öte bu hayatı artık bir level olarak görüyorum herkesin kendi levelı olan bir oyun, oyunda biziz oyuncuda. Bu gözle baktıkça kendimi daha rahatlamış hissediyorum. Yoksa detay sorsan beynimin içinde kaybolurum. Bu kadarının tahmin edildiğini sanmıyorum. Sadece olay örgüleri belli diye düşünüyorum.

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: